Lucas de Ponti

Arbeidsdeskundige

Na eerder te hebben gewerkt als docent maatschappijleer/geschiedenis en loopbaanadviseur ben ik doorgegroeid naar het werk als arbeidsdeskundige. Ik heb gewerkt als arbeidsdeskundige voor het UWV, ook op de bezwaarafdeling, voor arbodiensten, beoordelingen uitgevoerd voor mensen in de bijstand in opdracht van gemeentes en voor verzekeraars en re-integratiebedrijven. Daardoor heb ik kennis kunnen nemen van de vele facetten van het werk als arbeidsdeskundige. Van al die werkzaamheden heb ik geleerd dat ik me het meest op mijn plek voel wanneer ik me vrijer kan bewegen bij mijn advisering.  Werken in de letselschade ervaar ik dan ook als het mooiste arbeidsdeskundige werk dat ik tot nu toe heb gedaan.

In mijn werk probeer ik, vanuit de verstrekte opdracht, cliënten zo goed mogelijk weer op zijn of haar plek te krijgen. Dat kan in werk zijn, maar dit kan ook de privésituatie betreffen. Mijn ervaring als loopbaanadviseur en arbeidsdeskundige in uiteenlopende werkkringen ervaar ik daarbij als een pré. Ik kan vanuit de ervaring met bijvoorbeeld UWV-procedures en als loopbaanadviseur een cliënt niet alleen advies geven op het gebied van belasting-belastbaarheid, maar ook ten aanzien van andere vragen waarmee deze geconfronteerd wordt en die hem of haar kunnen belemmeren in de re-integratie.

Buiten werk ben ik graag sportief actief, ik wandel veel en rijd sinds enkele jaren weer paard. Daarnaast vind ik mijn ontspanning in tekenen of een goed boek. Ik ben woonachtig in de provincie Noord-Brabant.

Wij houden niet van drempels, neem contact op!

mail mij