Jacqueline Hendriks

NAH specialist

Vanuit de hersenen wordt bijna alles wat je doet, denkt en ervaart, aangestuurd. Wanneer iemand door een ongeval hersenletsel oploopt, staat zijn of haar leven vaak ‘op zijn kop’. Soms lukt het daarna niet meer om alles te doen zoals iemand gewend was. Mensen lopen dan vast in soms hele kleine dingen van het leven. Ik geniet ervan om deze mensen te helpen weer in hun kracht te komen staan. Hierom heb ik mij gespecialiseerd in de coaching en begeleiding van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Van oorsprong ben ik ergotherapeut. Ik heb een paar jaren in ziekenhuizen gewerkt en heb daarna mijn loopbaan vervolgd in de richting arbeidsbemiddeling en arbeidscoaching. Sinds 2015 werk ik binnen het werkveld personenschade. De vraagstukken waar ik mij over buig, hebben betrekking op alle levensterreinen waaronder werk, studie en de thuissituatie. Ik richt mijn ondersteuning niet alleen op degene die getroffen is door NAH, maar ik betrek ook zijn of haar omgeving erbij. Het letsel kan namelijk ook grote invloed hebben op gezinsleden, collega’s en andere naasten. Het is dan ook erg fijn om te zien dat gaandeweg een traject niet alleen diegene met het letsel, maar ook de omgeving steeds meer vertrouwen krijgt in de nieuwe situatie. Hiermee draag ik bij aan de duurzaamheid van het nieuwe leven van iemand die NAH heeft opgelopen, maar ook aan de kwaliteit van zijn of haar leven en dat zijn mijn drijfveren!

Ik woon in Noord-Brabant. In mijn vrije tijd ontdek ik graag nieuwe gebieden, in Nederland maar ook in andere landen. Ik trek dan ook regelmatig de natuur in, waarbij ik als natuurgids ook graag anderen meeneem.

Wij houden niet van drempels, neem contact op!

mail mij